Dickey Bos

 

Dickey Bos

gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut

Adres Kerkstraat 28, 7722LR, Hoonhorst (gem.Dalfsen), telefoon 0621648558
emailadres: dickeybos@xs4all.nl
Registraties gezondheidszorgpsycholoog BIG, psychotherapeut BIG, klinisch psycholoog NIP
Werkterrein generalistische basis en specialistische zorg (via 1NP), psychodiagnostiek, psychologische behandeling en psychotherapie bij angsten, stress, overspannenheid, depressies en somatisatiestoornissen, psychotrauma, identiteits- en zingevingsvragen.
Methoden Cliëntgerichte en lichaamsgerichte therapie, Gestalt, EMDR, gedrags- en cognitieve therapie, en psychotherapie.
Doelgroep adolescenten, volwassenen en ouderen
Openingstijden Hoonhorst: donderdag overdag en ’s avonds
Deventer: woensdag en vrijdag (beiden overdag)
Aanmelding Voor informatie bij Dickey Bos per email en telefoon
Aanmelding via www.1nP.nl

Achtergrond

Na een periode van wetenschappelijk werk en arbeid in de psychiatrie heb ik 20 jaar in een algemeen ziekenhuis gewerkt. Patiënten hadden allerlei klachten op lichamelijk gebied. Die bleken vaak samen te hangen met levensproblemen, stress, burn-out, angsten en trauma’s.

Sinds 2005 heb ik een eigen praktijk voor psychologische en psychotherapeutische behandeling.

Mijn werk wordt gevoed door theater en beeldende kunst. Verwondering is voor mij een belangrijk levensingrediënt. De zoektocht in het leven van mensen is mij niet vreemd. Ik begeleidde 20 jaar religieuzen in binnen- en buitenland en leidde 10 jaar uitvaartdiensten en verzorgde daar de toespraak.

De praktijk en mijn werkwijze

Ik bezie de hele mens, niet alleen het psychische, maar ook omgevingsfactoren, mogelijkheden, gezonde aspecten en het lichamelijke deel.

In het eerste gesprek vraag ik wat er aan de hand is, wat de klachten en problemen zijn en wat de cliënt wenst. Dan onderzoek ik met de cliënt waar het mee samenhangt. Vragenlijsten maken vaak deel uit van het onderzoek. Dan maken we een behandelplan.

In de behandeling is het vaak nodig de problemen uit te zuiveren. We kijken naar gedachten, gevoelens, lichamelijke reacties en gedrag. Dat geeft inzicht en verdieping. Op grond hiervan kiezen we de aanpak en toepassing in het dagelijkse leven. Oefeningen helpen hierbij.

Huiswerkopdrachten ondersteunen en versterken het resultaat.

Ik gebruik methoden uit de cliëntgerichte-, gedrags- en cognitieve therapie, Gestalt, lichaamsgerichte therapie en EMDR.